flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Васильківський районний суд Дніпропетровської області

До уваги учасників судових справ, які перебували у провадженні судді Попаснянського районного суду Луганської області Лизенко Ілони Василівни!

27 жовтня 2021, 15:46

Рішенням Вищої ради правосуддя № 2118/о/15-21 від 26 жовтня 2021 року суддю Попаснянського районного суду Луганської області Лизенко Ілону Василівну звільнено з посади у зв’язку з поданням заяви про відставку.

 ЗВЕРТАЄМО УВАГУ: учасникам справ, які були викликані повістками до суду, у призначені дати з’являтися не потрібно.

 Всі кримінальні провадження (інші судові справи у порядку КПК України), справи про адміністративні правопорушення, розгляд яких не завершено суддею Лизенко І.В., найближчим часом будуть передані до Луганського апеляційного суду для вирішення питання про їх направлення на розгляд до інших судів Луганської області.

 Всі цивільні та адміністративні справи, розгляд яких не завершено, згідно чинного законодавства залишаються у Попаснянському районному суді Луганської області до вирішення питання про повторний авторозподіл справ між суддями після заповнення вакантних посад суддів Попаснянського районного суду Луганської області.

 У разі надходження до суду позовних заяв, заяв у порядку цивільного або адміністративного судочинства, такі заяви реєструються канцелярією суду та залишаються у суді до вирішення питання про повторний авторозподіл справ між суддями після заповнення вакантних посад суддів Попаснянського районного суду Луганської області.

 ДОВІДКОВО: на посаду судді місцевого суду загальної юрисдикції Указом Президента України призначається кандидат на посаду судді, який був рекомендований Вищою радою правосуддя за наслідками конкурсного добору (статті 69-80 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»).

 Добір кандидатів на посаду судді здійснюється Вищою кваліфікаційною комісією суддів, яка з 04.11.2019 до цього часу не здійснює свої повноваження у зв’язку з прийняттям Верховною Радою України Закону України від 16 жовтня 2019 року № 193-ІХ "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування".